studenti
Mesto za uspešne studente

Operaciona istraživanja i kvantitavine metode

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

2. Metode mrežnoga planiranja (MP) nastale su krajem pedesetih godina prošloga vijeka u svrhu lakšeg i pouzdanijeg praćenja odvijanja projekta, predviđanja mogućih izvora problema i koordiniranja aktivnosti u projektu kako bi se izbjeglo kašnjenje.
3. Uz pomoćmetoda MP, sve aktivnosti potrebne za provođenje projekta nastoji se prikazati u preglednome grafičkom obliku, pazeći pritom da se usklade sve vremenske zavisnosti između pojedinih aktivnosti.
4. Tehnike i metode u oblasti upravljanja su operaciona istraživanja, mrežno planiranje, linearno i nelinearno programiranje, heurističko programiranje i dr.
5. Najjednostavnija je tehnika mrežnog planiranja i zato se ona vrlo brzo razvila.Pronalaskom metoda mrežnog planiranja omogućeno je da se kompleksno obuhvate sve aktivnosti na nivou projekta.
6. Tehnika mrežnog planiranja nastala je krajem pedesetih godina, povodom dva različita istraživačka zadatka. Jedan je bio vezan za realizaciju i unapredjenje upravljanja projekta razvoja raketnog sistema Polaris, za potrebe američke mornarice. Radni naslov projekta bio je Program Evaluation and Research Task (PERT).

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.