studenti
Mesto za uspešne studente

SWOT analiza

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Važne odluke se donose iz dana u dan, iz sata u sat, iz minute u minutu. Svakodnevno moramo donijeti brze odluke, koje se temelje na informacijama sa kojim raspolažemo.
Isto tako, da bi preduzeće bilo stabilno, menadžment mora raspolagati informacija o snazi preduzeća, kako bi minimizirao pogreške, te sve slabosti svelo na minimum. Kvalitet, tradicija i prepoznatljivost su važni faktori opstanka preduzeće na tržištu. Za opstanak preduzeća od velike je važnosti širenjem tržišta, jača konkurentnost, zadržat kontinuitet i kvalitetu, ali i razviti učinkovitu strategiju.
Strateški menadžment predstavlja proces usmjeravanja aktivnosti u kreiranju i realizaciji strategije preduzeća ili neke druge isntitucije. Cilj strateškog menadžmenta je oblikovanje strategije i kontinuirano prilagođavanje strategije promjenama u okruženju. U strateškom menadžmentu se koriste različiti alati pomoću kojih se ostvaruje efikasnost u realizaciji ciljeva.
Važan element strateškog menadžmenta, odnosno razvoja strategije preduzeća je SWOT analiza, koja predstavlja važan segment u konstrukciji strategije poslovanja. Cilj joj je pružiti informacije za trenutno i realno stanje poslovanja preduzeća, kao i izbor najbolje strategije.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.