Odlomak

Predmet ovog seminarskog rada jeste turizam, tj.njegov razvoj kao globalni fenomen. Turizam je danas jedna od najprofitabilnijih i najvećih industrija u svetu. Predviđa se da će svetska i društvena klima ma uprkos nesigurnim prilikama u pojedinim delovima sveta i globalnoj ekonomskoj krizi,rezultirati porastom turizma u sledećih dvadeset godina. TakoĎe, predviđa se da će turizam postati najveća privredna grana i najvažniji izvozni sektor u svetu. Turistička industrija je jedna od najvećih industrija sveta koja stvara ekonomsku korist mnogim zemljama širom sveta ili daje podsticaj ekonomskom rastu.
Ovaj rad se sastoji iz nekoliko delova, svi povezani u jednu celinu, u turizam.
Pri početku upoznajemo se sa turizmom uopšteno, njegovim nastankom, razvojem kroz vekove. Saznaćemo kakva je turistička industrija bila u dalekoj prošlosti, kako se menjala kroz vekove, da bi stigla do jedne od najvećih industrija sveta. U najranijem razvoju samo su privilegovane klase putovale, dok sada najbrojniji putnici su upravo oni sa srednjim ili, pak nižim profitim.
Upoznajemo se potom, sa različitim definicijama turizma, koje iako su mnogobrojne, imaju isti smisao.Kroz različite aspekte turizma, jasnije razumemo definisanje turizma. Potom su tu razni oblici turizma, potrebe za putovanjem, motivi za putovanjem i faktori koji su svi zajedno doprineli da turizam postane fenomen današnjice.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Ekonomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari