Odlomak

Proizvodni program Tigra čine proizvodnja gumene obuće, proizvodnja gumeno-tehničke robe, kao i proizvodnja hemijskih proizvoda. Tigar Tehnička guma je posvećena stalnom razvoju novih materijala na bazi gume. Svojim naporima nastoji da pruži kreativna rešenja, odgovori na promene zahteva tržišta i ispuni sve strožije standarde.
Za potrebe unapređenja poslovanja datog preduzeća proizilazi i cilj projektnog zadatka koji pre svega obuhvata analizu snimljenog stanja i predloge prezentovanja i davanje smernica, određivanje strategije i načina rešavanja problema, putem uočavanja ključnih problema sa kojima se preduzeće trenutno suočava, njihovo rangiranje po težini i hitnosti, te definisanje puteva i prioriteta njihovog rešavanja, u cilju njegovog dugoročnog ozdravljenja.
Pored navedenog, ovaj projektni zadatak sadrži i iskazane predloge za rešavanje problema preduzeća koje je potrebno implementirati u dužem periodu vremena, vodeći računa o krajnjem cilju.
Predlog mera je da stvori profitabilno i kvalitetno privredno društvo, koje bi uz pomoć novih investicija, racionalizacije i rešavanja problema dugova moglo da odgovori tržišnim izazovima i parira konkurenciji kako kvalitetom tako i cenom, te da uz interne izmene i poboljšanja ostvari profitabilno poslovanje u dugoročnom periodu, a pre svega da izvrši adekvatnu isplatu poverilaca.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Ekonomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari