Odlomak

Турска је земља која је веома позната по томе да негује своју културу, традицију, као и обичаје, који своје корене вуку стотинама година уназад. Турски обичаји представљају установљен образац понашања који је обавезан за све етничке Турке и по правилу се преносе с колена на колено, генерацијама уназад.

Традиција у Турској, пре свега, представља усмено преношење знања, вештина, начина понашања и обичаја унутар културе. Турска је данас изузетно модерна и развијена држава, али у њеној основи је утемељена традиција која је важан део турске културе, васпитања и свакодневног понашања.

Турска је препознатљива по својој кухињи, а на нашим просторима је посебно занимљиво то што многа турска јела красе и овдашње трпезе. Једна од највећих турских атракција је засигурно традиционални турски чај, који се на посебан начин припрема.

У већини турских државних установа, кућа, али и фирми, налази се турска застава и портрет Мустафе Кемала Ататурка, оснивача модерне турске државе. Деци се кроз цело школовање и одрастање усуђује свест о традицији и обичајима. Турци су добар пример како се модерна и снажна држава гради на јаким темељима традиције и свести о националном идентитету.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 19 stranica
  • Ap'likativni softver Jelena Mitic
  • Školska godina: 2022
  • Seminarski radovi, Geografija
  • Srbija,  Beograd,  UNIVERZITET U BEOGRADU - Geografski fakultet  

Više u Geografija

Više u Seminarski radovi

Komentari

Click to access the login or register cheese