studenti
Mesto za uspešne studente

Java script

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Javascript je novi skript jezik za korišćenje u programiranju WWW prezentacija. JavaScript jezik je nastao u kompaniji Netscape pod prvobitnim imenom LiveScript koje mu je dodelio direktor projekta Brendan Eich, između 1995-1996. godine.. Bilo je to sjajno ime za novi jezik, i priča je mogla tu da se završi. Međutim, nesrećnom odlukom ljudi iz marketinga su imali svoje razloge i jezik su preimenovali u JavaScript. Uskoro je nastala konfuzija. Java je u to vreme bio uzbudljiv novi jezik, a neko je odlučio da zaradi na popularnosti jezika Java korišćenjem njegovog imena. Kao posledica toga, nastalo je povezivanje jezika JavaScript sa jezikom Java. Ovaj jezik je razvijan za dve namene.
Prva namena mu je bila da posluži kao skript jezik koji će administrator Web servera moći da koristi za upravljanje serverom i povezivanje njegovih strana sa drugim servisima, kao što su programi za pretraživanje koje korisnici koriste kako bi pronašli željenu informaciju.

Druga namena je bila da ovi skriptovi budu korišćeni na strani klijenta, u HTML dokumentima, kako bi na mnoge načine poboljšali Web strane. Na primer, autor bi pomoću LiveScript jezika mogao da kontroliše da li je korisnik pravilno uneo tražene podatke, pre nego što se ti podaci pošalju do servera i server pošalje odgovor. Time se štedi vreme i povećava efikasnost stranice, a sva izračunavanja i provere se vrše na klijentu tako da se zapošljava neiskorišćena snaga računara klijenta.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.