Odlomak

U daljem tekst ćemo videti kako se upravlja grupom i timom, koje su sve faze za razvoj grupe, kako se od obične grupe sa par poznanika i stranaca dolazi do uspešne grupe koja može samostalno da rešava određene zadatke.

Prva faza je formiranje grupe, gde se članovi grupe upoznaju.

Zatim  sledi faza oluje, kada su se članovi grupe upoznali, sada iznose svoje stavove i mišljenja kao i argumente kako bi najbolje rešili zadatak. Tada može i da im se javi takmičarski duh ili čak ljubomora.

Nakon oluje, sledi normiranje.

Tada su članovi ushićeni, srećni jer su uspeli da reše zadatak i osposobljeni su, shvatili su da je ono najteže prošlo.U ovom trenutku grupa je otvorenija i poštovanija jedni prema drugima, i članovi traže jedni druge za pomoć i povratne informacije. Tada se vođa grupe povlači i prepušta rešenje zadatka samoj grupi.

Sledeća faza je izvođenje, tada grupa funkcioniše kao jedna celina. Grupa je sazrela, postala kompetentnija, autonomna i pronicljiva. Vođe grupe konačno mogu da se usele u trenerske uloge i pomažu članovima da rastu u veštini i liderstvu.

I na kraju dolazi do prekida, svaka grupa se na kraju završava, jer su vrlo često zbog nekog projekta samo privremene dok se taj projekat ne završi.

Videćemo i da postoji grupna koehzija, što označava da su članovi unutar grupe bliski, da imaju dosta sličnosti, podršku, osećaju da se nalaze tu gde pripadaju i da im je to vrlo često beg od stresa.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 13 stranica
  • ORGANIZACIJA I POSLOVNA KULTURA NEVENA K
  • Školska godina: 2022
  • Seminarski radovi, Pravo
  • Srbija,  Beograd,  Fakultet za pravne i poslovne studije, Beograd  

Više u Pravo

Više u Seminarski radovi

Komentari

Click to access the login or register cheese