Elektronsko bankarstvo
Objavio Dijana994 25. april 2024.
Seminarski radovi, Skripte, Poljoprivreda/Šumarstvo
Objavio gorjak 30. maj 2014. Prijavi dokument
2. TEORIJSKI DEO
Višnja sadrži od 8 do 12% šećera i 1,5 do 2,5% ukupnih kiselina. Udeo koštice je od 8 do 11%. Za proizvodnju rakije se mogu koristiti sve sorte koje se gaje kod nas a to su: Oblačinska višnja, Hajmanova konzervna, Reksele, Keleris i dr.
Berba voća
BERBA PLODOVA TREŠANJA I VIŠANJA –Treba obaviti bez peteljke(daje rakiji loš i stran miris).
Muljanje plodova Obavlja se samo po potrebi. Pod dejstvom sopstvene težine sočni plodovi bivaju izmuljani. Ukoliko su plodovi smežurani potrebno je vršiti tu operaciju. Ukoliko je više od 5% koštica polomljeno u rakiji se oseća miris na košticu.
Neodvajanje koštica
Dodavanje azotnih hraniva za kvasce
Voće je siromašno u azotnim materijama, koje su veoma bitne kao hrana za kvasce. Zato se preporučuje dodavanje u kljuk oko 40 g amonijumsulfata – (NH4)2SO4 ili 40g diamonijumfosfata – (NH4)2HPO4 na 100 kg kljuka.
Povećanje kiselosti (korekcija pH dodatkom
sumporne kiseline)
Objavio Dijana994 25. april 2024.
Objavio goja91 24. april 2024.
Objavio seminar444 24. april 2024.
Objavio Dijana994 25. april 2024.
Objavio mitrovicm993 24. april 2024.
Objavio Dragica Stanisic 24. april 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.