studenti
Mesto za uspešne studente

Diskriminacija zaposlenih na radnom mestu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Diskriminacija predstavlja veliki problem savremenog sveta. Mnogi neće poreći postojanje diskriminacije, ali najveći problem je u tome što i dalje ne postoji moralna svest, ali i zakonske regulative, koje bi ovaj problem iskorenile ili suzbile na minimum. U svim radnim organizacijama postoje problem i zaposlenih, koji se manifestuju na razne načine,neki pri samom zapošljavanju, a neki i u samom radu.
Problemi sa kojima se zaposleni susreću su diskriminacija, korupcija, stres, nemogućnost iskazivanja svojih sposobnosti, psihološke turture. Svi ovi problemi dovode do smanjivanja produktivnosti i nezadovoljstva radnika. Jedan od uzroka propadanja kompanija je nemogućnost prilagodjavanja radnika jedan drugom tj. nemogućnost stvaranja timova. jedan veliki menadzer rekao je:“ Uzmite mi sve, ostavite mi radnike , opet ću stvoriti sve što sada imam. Iz ovih reči shvatamo da su radnici ti koji čine i stvaraju veličinu kompanije. Sledeći od uzroka nenapredovanja kompanije je diskriminacija.
Diskriminacija je različita u različitim krajevima sveta, preko boje kože koja je često presudna, zatim kulturne razlike do religijske podele rada. Sledeći od momenata koji utiču na radnika je atmosfera na poslu koja treba da bude u pobedničkom duhu, a ne praćena psihološkom napetošću. U manje razvijenim državama i kompanijama najveći problem radnika su male zarade koje ne pokrivaju potrebe radnika, a samim tim stvaraju neraspoloženje radnika i brige, što dovodi do odsustva od posla(psihološko odsustvo), što prouzrokuje manju produktivnost na poslu.
Nemogućnost napredovanja je jedan od najvećih problema radnika, jer plata nije jedina satisfakcija i motivacija radnika, jer nekim ljudima je bitniji položaj nego plata, jer važnost radnika u firmi ga čini većim i on ostvaruje veći profit za kompaniju.

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.