studenti
Mesto za uspešne studente

Rastvor za injekcije lidokain, industrijska farmacija

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Injekcije su kako navodi peto izdanje Jugoslovenske farmakopeje sterilni rastvori, emulzije ili suspenzije. Izrađuju se rastvaranjem, emulgovanjem ili suspendovanjem lekovite supstance i pomoćnih materija u vodi za injekcije, sterilnom nevodenom vehikulumu ili u smeši ovih vehikuluma.
Injekcije mogu biti jednodozni ili višedozni preparati. Jednodozna pakovanja sadrže zapreminu dovoljnu da se jednim izvlačenjem iglom omogući primena nominalne doze. Višedozna pakovanja injekcija izrađenih sa vodom kao vehikulumom, sadrže pogodan konzervans u odgovarajućoj koncentraciji, osim u slučaju kada sam preparat ima antimikrobna svojstva.
Nakon punjenja hermetički se zatvaraju. Pune se u kontejnere odgovarajućeg kvaliteta, do propisanog volumena, koji omogućava izvlačenje deklarisane zapremine preparata.

Prednosti injekcija kao farmaceutskog oblika:

Injekcija ima neke prednosti nad uzimanjem lekova per os. Brže deluje, doziranje je preciznije, izbegava se mogućnost razaranja leka u GIT-u i jetri. Lek stiže nepromenjen u krvnu cirkulaciju ili na određeno mesto, a delovanje je brzo i potpuno. Parenteralno se uglavnom primjenjuju lekovi koji bi se prolazom kroz GIT razgradili ili kada se želi postići brži učinak.

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.