studenti
Mesto za uspešne studente

MREŽNO RAČUNARSTVO – KOMUNIKACIJA I

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Seminarski rad iz nastavnog predmeta Menadžment informacioni sistemi napisan je na temu „Mrežno računarstvo – komunikacija i saradnja“. Njegov sadržaj obuhvata upoznavanje sa pojmovima mrežno računarstvo, zatim komunikacija i na kraju saradnja, te sa određenim specifičnostima svakog od ovih pojmova. U poslednjem delu rada imamo određene primere iz prakse povezane sa prethodno navedenim pojmovima.
Predmet istraživanja ovog seminarskog su računarske mreže koje omogućavaju komunikaciju i saradnju između poslovnih subjekata, zapravo koje olakšavaju poslovanje kompanija i njihovu saradnju sa partnerima, konkurentima, dobavljačima, kupcima i sl.
Cilj ovog rada jeste da se ode dalje od osnovnih odrednica mrežnog računarstva i objasni njegova interakcija s komunikacijom i saradnjom.
Prvi cilj rada odnosi se na definisanje mrežnog računarstva i njegov istorijski razvoj. U ovom delu polazi se od pojma Interneta koji zapravo dovodi do računarskih mreža, a zatim se prelazi na brojne druge pojmove povezane sa Internetom.
Drugi cilj seminarskog rada odnosi se na komunikaciju i saradnju, gde se poseban akcenat stavlja na alate koji omogućavaju saradnju, zatim e-učenje i učenje na daljinu.
Treći cilj jeste reći nešto više o etičkim i društvenim pitanjima u savremenom dobu poslovanja putem Interneta, takođe, tu se dotičemo i pitanja privatnosti u današnjem dobu.
Konačno, primeri iz prakse su postavljeni kao četvrti cilj koji treba ispuniti. Ovde je potrebno da se na osnovu konkretnih primera shvate svi pomenuti pojmovi.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.