studenti
Mesto za uspešne studente

Organizacija preduzeća

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

1.3. Cilj rada

CIlj  rada je da se prikaže način rada i poslovanja jednog preduzeća koje se bavi otkupom i preradom sekundarnih sirovina.
Postoje mnogi problemi i nedostaci sa kojima se ovo preduzece susreće u procesu otkupa, prerade i prodaje robe.
Poslovanje firme u svakom smislu je rentabilno, tržište je veliko, široko i postojano i preduzeće ima perspektivu opstajanja na tržištu i ostvarivanja značajne ukupne poslovne dobiti.
Osnovni problemi su problemi logističke prirode i zastarelost i ograničenost mašina za proizvodnju i preradu sekundarnih sirovina.

Direktor u  „INOS NAPREDAK“DOO rukovodi i donosi konačne odluke o poslovanju.

Komercijalni direktor vodi sektor komercijale i koordinator je u poslovima nabavke sekundarnih sirovina i prodaje gotove robe. U ovom sektoru za posleno je i nekoliko komercijalnih referenata koji su zaduženi za nabavku sirovina, repromaterijala i rezervnih delova, energenata kao i prodaju gotovih proizvoda.

U knjigovodstvu je zaposleno pet radnika koji su zaduženi za vodjenje knjiga, ažuriranje poslovne dokumentacije (ulazno-izlaznih faktura-otpremnica i sl) Takodje obavljaju poslove plaćanja,blagajne, obračunavanje plata zaposlenima i dr.

U  proizvodnju je ukljuceno 60 radnika od kojih 40 radi na grubom i finom razvrstavanju sekundarnih sirovina, a 10-12na baliranju razvrstanih sirovina (u zavisnosti od potrebe ponekad se iz sektora za razvrstavanje prebace 2 radnikana baliranje)

Proizvodnja se vrši u jednoj smeni, a u zavisnosnti od tražnje tržišta, radnici ostaju prekovremeno da rade i rade subotama (za šta su, naravno plaćeni). Rad je kopaktan i timski, radnici se rortiraju sa jednog proizvodnog procesa na drugi, motivisani su za rad, i sve deluje funkcionalno.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.