studenti
Mesto za uspešne studente

Mobilno poslovanje

VN:R_U [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Opšte o mobilnom poslovanju
Mobilno poslovanje predstavlja primenu mobilnih tehnologija u poslovne svrhe, za pružanjeusluga, trgovine i vršenje plaćanja, zarad što bolje poslovne efikasnosti. Efikasnost se odnosi na nižetroškove poslovanja i bolju konkurentsku poziciju na tržištu. Razvitkom treće generacije mobilnihtelefona omogućena je bolja propusnost raspoloživih podataka i novi spektar usluga koje su raslojenena tri pravca, to su: usluge mreže (network services), koje obuhvataju usluge telefonije krozodržavanje mreže; dodatne usluge vezano za mrežu, kao što su SMS, MMS poruke, glasovna pošta,audio-video konferencije i sl.; usluge vezane za učešće treće strane, npr. proces vršenja mobilnihfinansija uz učešće preduzeća i banaka. Mobilno poslovanje predstavlja elektronsko poslovanje koje
se obavlja u bežičnom okruženju uz pomoć bežičnih uređaja. Kod mobilnog poslovanja razlikuju se
sledeće oblasti: mobilna poslovna komunikacija; mobilna trgovina i mobilna plaćanja. Prva oblastpokriva odnos preduzeće i komunikaciju između zaposlenih unutar samog preduzeća, dok druge dveoblasti reprezentuju odnose tipične između preduzeća i potrošača, B2C.

 

Mobilna poslovna komunikacija
Pripada najstarijoj oblasti mobilnog poslovanja, koja datira iz vremena nastanka ovog vidatelekomunikacija. Zbog toga je i najzastupljenija i obuhvata: mobilnu poslovnu telefoniju; tekstualneporuke SMS; multimedijalne poruke MMS; video konferencije, upotrebom 3G tehnologije; Internetkomunikaciju (uključujući i korišćenje e-pošte).Važno je napomenuti da je značajna karakteristika utehnološkim integracijama, što je moguće pretvaranje SMS u e-mail poruke ili korišćenje 3G mreže, ato povlači brže sklapanje ugovora od interesa za posao s preduzećima koje koriste ovaj koncept.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.