studenti
Mesto za uspešne studente

Teroristički napad u gradu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Terorističke operacije su ofanzivne i dinamične aktivnosti terorista koje se sastoje od pripremanja i izvođenja terorističkog napada prema unapred odabranoj meti napada, a usmerene su na ostvarivanje projektovanih terorističkih ciljeva.
Po svom karakteru terorističke operacije su uvek ofanzivne, s obzirom da teroristi nastoje da izbegnu one situacije koje ih dovode u defanzivni položaj. Na taj način postiže se efekat iznenađenja terorističkog napada, a sa druge strane, teroristi izbegavaju direktnu konfrontaciju sa službama bezbednosti. Čak i u onim situacijama kada teroristi kidnapuju lica i drže taoce, oni nastoje da zadrže taj ofanzivni položaj što čini da teroristička grupa izgleda moćnije i efikasnije nego što jeste u stvarnosti.

Terorističke operacije su detaljno planirane, kako bi se postigao željeni rezultat. Njih izvode male specijalno obučene grupe iz određene terorističke organizacije. Teroristi primenjuju striktne mere bezbednosti prilikom planiranja i izvođenja terorističkih operacija i to pomoću principa podvojenih zadataka. To znači da je svaki element izdvojen u toku planiranja i probe kako bi se onemogućilo otkrivanje terorističke grupe ili kompromitacija osetljivih informacija. U zavisnosti od složenosti, planiranje pojedinih operacija može trajati vrlo dugo. Prilikom planiranja terorističkih operacija teroristi uvek razmatraju veći broj potencijalnih meta, odnosno biraju neposrednu metu što je moguće bliže operaciji. Pored toga, teroristi biraju one mete koje nisu prepoznate kao terorističke, a samim tim ni dobro čuvane.

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.