Odlomak

Gugl tajno razvija Android operativni sistem sve dok poslednje promene ili ispravke nisu spremne za predstavljanje, i tada izvorni kod postaje javno dostupan. Ovaj izvorni kod bez ikakvih izmena radi samo na odabranim uređajima, najčešće na Neksus seriji uređaja. Da bi Android operativni sistem funkcionisao na uređajima, proizvođači moraju da obezbede dodatne informacije u vidu binarnog koda koji se ugrađuje u sistem.

 

Zeleni Android logo je 2007. godine za kompaniju Gugl dizajnirao tim grafičkog dizajnera Irine Blok. Ovaj tim je za zadatak imao da krerira univerzalno prepoznatljivu ikonicu koja bi u svom dizajnu sadržala prikaz robota. Nakon mnogo iznetih rešenja baziranih na filmovima sa naučno-fantastičnom i svemirskom tematikom, tim dizajnera je inspiraciju našao u čovekolikom simbolu koji je stajao na vratima toaleta te su ga izmenili da liči na robota. Kako je Android operativni sistem otvorenog koda, dogovoreno je da i logo treba da bude isto slobodan, te je od njegovog lansiranja postojalo bezbroj varijacija njegovog originalnog dizajna.

 

Distribuirani SCADA sistem obuhvata skup udaljenih stanica koje su lokalnom radio mrežom povezane sa upravljačkim centrom, odakle se realizuje nadzor i upravljanje procesima.

 

WASCAD sistemi podrazumevaju geografski distribuirane SCADA sisteme koji funkcionišu po principu server–server ili server–klijent. Razmenom podataka između dva ili više nezavisnih SCADA sistema koji kontrolišu različite segmente istog tehnološkog procesa ili privrednog sistema, stiče se celovita slika o njegovom stanju. WASCAD je orijentisan na upravljanje kompleksnim poslovnim sistemima kod kojih je akcenat na hijerarhijskoj strukturi i superviziji procesa, zbog složenosti procesa i mogućnosti grešaka u komunikaciji.

 

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Informacione tehnologije

Više u Maturski Radovi

Komentari

Click to access the login or register cheese