studenti
Mesto za uspešne studente

Oblikovanje frizure

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/5 (3 votes cast)

UVOD

Još od najranijih dosegnuća istorije pisane i nepisane ljudska vrsta je težila ljepšem izgledu, pa je koristila razna pomagala za to, ali je posebna tačka stavaljana na izgled i uljepšanje kose odnosno oblikovanje frizure.
Frizure se mogu oblikovati na razne načine i sa raznim sredstvima za šta najveću zaslugu imaju domišljatosti frizera i njihova visprenost. Frizure se mogu oblikovati makazama i to su obično jednostavne frizure koje srećemo svaki dan, do onih najsloženijih i pravljenih u vise boja i dezena tzv. umjetničkih.
Oblikovanje frizure može uključivati rezanje kose, bojanje, dodavanje ekstenzija, kovrčanje, izradu trajne itd. Prilikom uređivanja i održavanja kose, koriste se razna pomagala poput fena za kosu, makaza, boja za kosu, gela, uvijača za kosu i dr.

1.    OBLIKOVANJE  FRIZURA

Oblikovati nečiju frizuru znači napraviti za njega najbolje moguće rješenje koje će izgledati lijepo i koje će biti dugotrajno. To nije uvijek lako i jednostavno pa frizeri posežu za raznim metodama i raznim trikovima.
Prvo se pristupa studijozno za odabir, gdje se pazi na boju lica, na želje musterije, na uskladjivanje mogućnosti i savjeti s predlogom kako bi moglo da se uradi kao bi se mogle uraditi korekcije ako neispadne bas onakva frizura kakvu bi musteija željela itd. pa se onda sa definitivnim utvrđivanjem činjenica pristupa izradi.
Pri samom odabiru treba dakako voditi računa i o fizičkim faktorima
koji utiču na izgled frizure a to su: prirodni tip kose, rast kose, oblik lica i sl.
Pojedine mušterije svojom frizurom hoće da izraze stav poput suprostavljanja društvenim konvencionalnim normama (punk frizura, irokeza), naglase pripadnost subkulturi  (nulerica kod skinheadsa) ili vjerskoj zajednici (redovničke frizure). Bilo da Vam se sviđa romantična,  sofisticirana ili moderna frizura na sve gore pobrojane mogu se dodavati i kovrdže što opet moramo utvrditi i prilagoditi  željama same musterije.
Kakva god frizura bila odabrana uvijek u pozadini svega imamo tzv.kroćenje kose, kako bi kao rezultat imali lepo oblikovanu modernu frizuru a pri tom nastojimo da bude što dugotrajnija.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči: , ,

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.