Odlomak

Возови се по правилу примају и отпремају са колосека који су опремљени излазним сигналима. Возови могу бити примљени на колосек који није опремљен излазним сигналом под условом да се обезбеди улазни пут вожње, ограничи брзина преко скретничког подручја и да је особље вучног возила о томе обавештено.

Возови могу бити отпремљени са колосека који нису опремљени излазним сигналом под условом да се обезбеди излазни пут вожње, ограничи брзина преко скретничког подручја, а на пругама са уређајем АПБ и ограничи брзина до првог просторног сигнала према прегледности пруге но највише до 30 km/h, обезбеди саобраћај на путним прелазима, обезбеди интервал слеђења возова и изврши директна отпрема воза.

Поступак пријема и отпреме возова на и са колосека који нису опремљени излазним сигналима прописује се, у зависности од месних прилика, пословним редом станице.

Отправник возова наредне станице, на основу праћења хода свих возова, процењује да ли може примити све узастопне возове. За узастопни воз за који се не тражи привола, а који се из оправданих разлога не може примити у станицу, отправник возова благовремено, на основу праћења хода возова, обавештава позадњу суседну станицу речима: „Нека чека воз бр. ….. (презиме отправника возова)ˮ. Чим се створи могућност за пријем односног воза, отправник возова даје, без тражења, допуштење: „Воз бр. ….. примам (презиме отправника возова)ˮ.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Mašinstvo

Više u Maturski Radovi

Više u Saobraćaj

Komentari