Odlomak

Регион Војводине има слоган – Водено благо, панонски доживљај,  и атрактивност поред туристичких области су и велики број манифестација везаних за аутотохна јела и пића. Гастрономија Војводине формирана је под утицајем сложених услова живота, већег броја народа које живе на њеној територији, културним и друштвеним догађајима. v Крајем XVIII века Захарије Орфелин објавио је прву књигу куварских рецепата  у Сремским Карловцима, одштампану у манастиру Крушедол, која се сматра зачетком војвођанске кухиње. v На подручју Војводине постоји мешавина кухиња са великим бројем јела. Значајан утицај на гастрономију имали су Немци који су донели своја јела и обичаје припремања зимнице, гајења воћа и винове лозе, прављења вина. И народи суседних земаља, Румуније и Мађарске, као и Словачке и Русије.

No votes yet.
Please wait…
Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Fitomedicina

Više u Prezentacija

Komentari