Odlomak

Ispravno korišćenje i redovno održavanje svetala na automobilu sastavni je deo brige o bezbednosti u vožnji, jer obezbeđuje uslove da vreme provedeno bude lakše i sigurnije za nas i za druge učesnike u saobraćaju.

Praktično svi automobili, bez obzira na marku ili model, imaju isti asortiman svetala. Premda se kontrole sistema za osvetljenje mogu razlikovati od automobila do automobila, njihov raspored će ostati približno isti. Spoljna svetla za automobile obavljaju razne funkcije. Ona nisu samo tu da nam pomognu da jasnije vidimo put, već i da drugim učesnicima u saobraćaju skrenemo pažnju na naš položaj i kretanje.

U ovom radu ćemo detaljno objasniti i obraditi pravila za upotrebu svetala u saobraćaju.

Svetlosna signalizacija je ključni deo očuvanja bezbednosti na putevima i svaki set automobilskih svetala ima različitu upotrebu i dolazi sa nizom pravila koja treba razumeti i poštovati. Njihova nepravilna upotreba može biti i nezakonita, o čemu treba posebno voditi računa. Pre svega, važno je da svetla održavamo čistim radi dobre vidljivosti, kao i da pri ruci imamo garnituru rezervnih sijalica, tako da se mogu brzo i lako zameniti u slučaju kvara.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 15 stranica
  • drumski i gradski saobracaj milutin rankovic
  • Školska godina: 2021
  • Prezentacija, Bezbednost, Saobraćaj
  • Srbija,  Beograd,  UNIVERZITET U BEOGRADU - Saobraćajni fakultet  

Više u Bezbednost

Više u Prezentacija

Više u Saobraćaj

Komentari

Click to access the login or register cheese