Odlomak

Постоје разни пороци који уништавају човека и његов живот уопште. Међународна  класификација  болести у поглављу  F.-10 aлкохолизам,  сврстава  у групу зависности  и за највише употребљавану  “дрогу”  на свету,  односно  aлкохол се може рећи да доноси и највише несреће. Алкохол доводи до материјалног  слома породице, моралне деградације личности,  криминала и  због тога је један од највећих  социјалних проблема  данашњице.

            Људи који конзумирају алкохол и притом учствују у саобраћају, не само да угрожавају себе и свој живот, већ угрожавају и животе осталих учесника у саобраћају, односно опасни су по целу околину.

            Различити су мотиви који побуђују људе на конзумирање  aлкохолних пића, од тога да неки  пију зато што то чине други а неки да би се бар привремено  орасположили али сви они потискују  из свести последице које  алкохол има. Проблематика  конзумирања  aлкохолног пића поред сталног пораста по својој озбиљности  и тежини  још више забрињава  обухватањем  свих слојева друштва  и свих узрасних  скупина.

            Данас су aлкохолна пића постала саставни део свих церемонија,  здравица, разних приватних и службених скупова те служења гостију aлкохолним  пићима било код куће или на радном месту  као стари обичај који се на жалост стално негује и обогаћује.

No votes yet.
Please wait…
Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Bezbednost

Više u Obrazovanje

Više u Saobraćaj

Komentari