Odlomak

Savremeno obrazovanje je temelj svakog daljeg vida stručnog rada i razvoja bilo pojedinca, ustanove ili države. Šta čini savremeno obrazovanje? Jedno od osnova savremenog obrazovanja je implementacija novih tehnologija u studijske programe, konkretizaciju primjera u vježbama sa realnim potrebama tržišta, osposobljavanje za rešavanje problema u privredi i društvu. Svedoci smo implementacije animacije u svim porama našeg društva. Primjenu animacije danas možemo pronaći u različitim oblastima kao što su dizajn proizvoda, simulatori za obuku, filmskoj produkciji kao i muzičkoj pa i izradi televizijskih reklama, u analizi podataka, u naučnim studijama, u medicinskim procedurama, u svijetu razonode i kompjuterskih igrica i u mnogim drugim oblastima.

U drugom dijelu svog rada, nakon ovoga uvodnog dijela napisao sam nešto osnovno o animaciji, definisao je zatim u kratkim crtama sagledao razvoj animacije od prastarih vremena do danas. Ovo je svakako zanimljiv dio i moglo bi se mnogo pisati o tome ali ja sam se osvrnuo samo na najbitnije činjenice iz istorije animacije.

Nakon toga opisao sam tehnike animacije. Tradicionalna animacija kao jako bitna za izučavanje jer savremene tehnologije su i danas ustvari bazirane na tradicionalnim animacijama, nakon nje osvrnuo sam se na stop animaciju i nešto više napisao o računarskim animacijama. Danas su najznačajnije računarske animacije. Danas postoje 2D i 3D računarske animacije, u svom radu opisao sam i jedne i druge stim što sam nešto više pažnje posvetio nešto starijoj ali i danas jako značajnoj pored jake konkurencije, 2D računarskoj animaciji.

Četvrti dio rada vezan je za vizuelni identitet. Da bi čitalac shvatio značaj neke uvodne špice za emisiju ili nekog logotipa koji predstavlja poznati brend morao sam ukratko opisati sta je to vizuelni identitet i objasniti njegov značaj u savremenom svijetu.

U petom dijelu sam opisao kako je nastala ideja za ovim projektom, tv džinglom, koji se koristio kao uvod u jednu informativno obrazovnu emisiju koja se još uvijek implementira.

Realizacija i tehnički aspekti realizacije je oblast u mom radu u kojoj sam se posvetio samoj realizaciji projekta, gdje sam pokušao objasniti sve korake u izradi animacije, tv džingla, koji se u suštini sastoji od više animacija. Prilikom opisivanja svake pomenuo sam i neke pojmove iz teorije (kadar, plan, grafika…) te time pokušao napraviti paralele i pojasniti neke moje korake koje kojima sam se vodio prilikom izrade animacije.

 

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 33 stranica
  • Animacija /
  • Školska godina: 2022
  • Diplomski radovi, Umetnost/Dizajn
  • Srbija,  Beograd,  UNIVERZITET UMETNOSTI U BEOGRADU - Fakultet primenjenih umetnosti   /

Više u Diplomski radovi

Komentari

Click to access the login or register cheese