Teorija ubrzanog dizajna
Objavio studenti.rs 27. novembar 2020.
Seminarski radovi, Skripte, Grafički dizajn
Objavio miske1 04. jul 2013. Prijavi dokument
UVOD
Ambalažu predstavljaju posude različitih oblika i veličina, napravljenih od različitih materijala u kojima se drži proizvod u toku prometa. U posebne delove ambalaže treba spomenuti: delove za zatvaranje (zatvarači, poklopci, čepovi) i delovi za unutračnju zaštitu (jastuci, predlošci, pregrade id dr.). Proizvodnja i potrošnja ambalaže vrlo brzo rastu, ponegde čak i brže od proizvodnje i potrošnje dobara i roba. Svaka modernizacija maloprodajne trgovačke mreže uzrokuje porast potrošnje ambalaže. Savremena dostignuća na području ambalaže omogućuju pakovanje svih vrsta roba pa čak i onih koje se do sada nisu mogle pakovati. Zbog sve veće kupovne moći i porasta životnog standarda, potrošači trađe robu boljeg kvaliteta upakovanu u kvalitetniju i estetski lepšu i skuplju ambalažu. Ambalaža predstavlja sve proizvode, bez obzira na prirodu materijala od kog su izrađeni, a upotrebljavaju se za držanje, čuvanje, rukovanje, isporuku i predstavljanje robe (od sirovina do gotovih proizvoda) tokom transporta robe od proizvođača do korisnika ili potrošača.
Ambalaža je sredstvo koje prihvata robu i štiti je do upotrebe. Ambalaža štiti robu od mehaničkih, klimatskih, hemijskih i mikrobioloških uticaja, ali isto tako štiti okolinu od mogućeg štetnog uticaja robe.
OBLIKOVANJE KARTONSKE AMBALAŽE “FRUCTUS”
Ambalaža predstavlja neoblikovan ili oblikovan materijal u koji se pakuje predmet ili roba i drži da bi se zaštitila i sigurno transportovala, kao i da bi se njom lakše rukovalo prlikom prometa. Ambalaža “FRUCTUS” se koristi za pakovanje kesica čaja, ona ima zadatak da održi kesice na broju i da spreči njihovo rasipanje.
Objavio studenti.rs 27. novembar 2020.
Objavio studenti.rs 23. novembar 2020.
Objavio studenti.rs 08. april 2020.
Objavio Nemanja PFC 10. avgust 2022.
Objavio seminaristkinja 06. avgust 2022.
Objavio Emina.dragolj 04. avgust 2022.
Objavio Nemanja PFC 10. avgust 2022.
Objavio ANETAA 09. avgust 2022.
Objavio ANETAA 08. avgust 2022.
Komentari
You must be logged in to post a comment.