Odlomak

Потреба за лечењем аритмија зависи од симптома и тежине аритмије. Лечење је усмерено на узрок. По потреби се користи директна антиаритмичка терапија, укључујући антиаритмичке лекове, кардиоверзију-дефибрилацију, имплантабилне кардиовертер дефибрилаторе (ИЦД), електростимулаторе (и посебне облике електростимулације, ресинхронизационе терапије), катетерску аблацију, операцију или комбинацију наведених антиаритмика лекови који се користе у превенцији и лечењу срчаних аритмија. Главна места деловања антиаритмика су јонски канали и рецептори, па антиаритмици делују на одређене фазе АП и друге карактеристике срчаног мишића иу физиолошким условима.
Међутим, њихов ефекат је посебно јасно изражен у патолошким стањима. Блокирањем јонских канала, антиаритмици могу исправити постојеће поремећаје у стварању или спровођењу импулса. У оболелом ткиву велики број канала је у стању активације или инактивације, а лекови за њих имају знатно већи афинитет него за канале у стању мировања. У раду се испитују антиаритмијски лекови као и њихов значај.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 15 stranica
  • фармакологија /
  • Školska godina: 2024
  • Seminarski radovi, Farmacija, Medicina
  • Srbija,  Ćuprija,  Visoka medicinska škola strukovnih studija u Ćupriji   Академија васпитачко-медицинских струковних студија, Крушевац Одсек медицинских студија – Ћуприја

Više u Farmacija

Više u Seminarski radovi

Komentari