Odlomak

Internet aplikacije danas, za mnoge firme i državne ustanove, igraju ključnu ulogu u obavljanju svakodnevnih poslova i uvećanju profita, što kroz povećanu efikasnost poslovanja ili pak u svrhu marketinga. Svakako, raznovrsnost usluga koje Internet aplikacije mogu vršiti najviše zavisi od afiniteta korisnika. Tako te aplikacije mogu biti klasične Internet prezentacije, ili pak složeni Web servisi za pružanje kompleksnog seta usluga zaposlenima i klijentima.

Greške pri projektovanju i nizak nivo svijesti inženjera o bezbjednosnim rizicima, mogu dovesti do stvaranja štete čija se veličina može mjeriti od poljuljanog ugleda firme (ako je meta, na primjer, firma koja pruža konsultantske usluge iz oblasti IT-a), pa sve do velikih finansijskih gubitaka (ako je oštećena, na primjer, neka banka).

Sve tehnike napada su podjeljene u klase i kada napadač identifikuje određeni bezbjednosni propust, za napad koristi one tehnike koje mogu dati najbolje rezultate u konkretnom slučaju. Upravo će ove klase i tehnike ovde biti objašnjene, ali i prikazane u praksi. Pri tom, čitaocima neće biti otkrivani detalji poput lozinki i povjerljivih informacija do kojih je autor došao u toku svog istraživanja. Sve institucije i firme na čijim sistemima su vršena bezbjednosna testiranja su već obaveštene o uočenim propustima i dati su im saveti kao da ih isprave.

No votes yet.
Please wait…
Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 31 stranica
  • RAZVOJ WEB APLIKACIJA I WEB DIZAJN /
  • Školska godina: 2024
  • Seminarski radovi, Informacione tehnologije
  • Srbija,  Beograd,  --- Srbija | Beograd ---   Poslovni i Pravni, Univerzitet MB,Beograd

Više u Informacione tehnologije

Više u Seminarski radovi

Komentari