Odlomak

Microsoft Excel je proračunska tabela koja ima više namjena. Njegova osnovna namjena je računanje, organizovanje i analiziranje poslovnih podataka. Tabelarno organizovanje podataka omogućuje pristup podacima kao u nekoj bazi podataka. U MS Excel-u moguće su izmjene podataka koristeći druge Windows aplikacije kao i objaviti podatke na Internetu.

U novijim verzijama MS Excel-a došlo je do najveće promjene. Standardni izbornik koji možemo naći u ranijim verzijama zamjenjen je novom trakom (Ribbon). Microsoft Excel je program najenjen za tablično računjanje, izradu grafikona i rad sa bazama podataka. Prva verzija ovog programa napravljena je 1988. godine, a tada je delovala kao samostalni program. Od tada su razvijene mnoge verzije MS Excela, a verzija 2016. se smatra jednom od najuspešnijom.

Trenutno je Excel najprodavaniji program svoje vrste na svetu. Jednostavnost upotrebe je stavljena na prvo mesto: opcije su koncipirane tako da se do njih lako dolazi, a zatim se jednakom lakoćom primenjuju, uz stalno nadgledanje i asistenciju samog Excela; program će čak “pogoditi” šta želite da uradite i savetovati lakši put za obavljanje tog posla. Excel je namenjen najširem krugu korisnika, pa je posebna pažnja posvečena jednostavnom radu sa podacima, formulama, grafikonima pa i bazama podataka.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Informacione tehnologije

Više u Seminarski radovi

Komentari