Proizvodnja biljaka u zaštićenom prostoru
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Prezentacija, Skripte, Agronomija
Objavio studenti.rs 07. februar 2020. Prijavi dokument
Jaje je proteinska namirnica, a njegovi proteini su najveće hranljive vrijednosti.
Jajnu ćeliju, veoma bogatu rezervnom hranom, sačinjava žumance, oko kojeg se nalazi bjelance, a cijeli taj sadržaj omotan je opnama i ljuskom jajeta.
Ljuska je čvrst krečni omotač jajeta čija debljina zavisi od vrste i rase živine, od individualnih osobina, naslijeđa, sezone, ishrane i drugih faktora.
Bjelance (albumen) je masa blijede zelenkastožućkaste boje, bez izraženog mirisa, sastavljena od vode i proteina, a različite konzistencije.
Žumance (u širem smislu) predstavlja jajnu ćeliju jako bogatu rezervnim hranljivim materijama.
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio AleksaJocicc 13. mart 2024.
Objavio MilaSibul 25. novembar 2023.
Objavio madmax74 16. april 2024.
Objavio nedaa456 15. april 2024.
Objavio Nikolic.i_ 25. mart 2024.
Objavio madmax74 16. april 2024.
Objavio bojann998 16. april 2024.
Objavio bojann998 16. april 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.