Odlomak

Како бисмо што боље разумели менаџмент спортског догађаја, битно је прво дефинисати неке основне појмове. 

Менаџмент се дефинише као процес планирања, организовања, вођења и контроле чланова организације и осталих ресурса ради остваривања циљева организације. Такође, може се дефинисати и као функција чији је циљ да се на ефикасан начин обезбеде, распореде и искористе људски напори и физички ресурси како би се постигао одређени, претходно испланирани циљ.

Спортски догађај представља организовану активност или такмичење у којем учествују спортисти, тимови или индивидуалци са циљем постизања победе или постигнућа. Овакви догађаји обухватају различите спортске дисциплине, укључујући тимске спортове као што су фудбал, кошарка, одбојка, рукомет, хокеј, крикет, али и индивидуалне спортове као што су атлетика, плавање, тенис, бокс и друге.

Спортски догађаји могу бити изузетно популарни и привлаче пажњу великог броја људи, а понекад и медијску покритост. Они су не само спортска такмичења, већ и друштвени догађаји који обедињавају људе и стварају посебну енергију и атмосферу. Спортски догађаји окупљају: такмичаре, организаторе, донаторе, медије, публику, промовишу град и земљу и отварају могућност подизања квалитета програма спортских објеката.

Организација спортских догађаја обухвата различите аспекте планирања, координације и извођења спортских такмичења.

No votes yet.
Please wait…
Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 10 stranica
  • Sport i fizicko vaspitanje '
  • Školska godina: 2024
  • Seminarski radovi, Sport
  • Srbija,  Senta,  UNIVERZITET EDUCONS - Učiteljski fakultet  

Više u Seminarski radovi

Više u Sport

Komentari