Ispitivanje karakteristika tkanina za specijalne namjene
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Skripte, Turizam/Ugostiteljstvo
Objavio studenti.rs 15. januar 2016. Prijavi dokument
Pirotski kačkavalj
Kačkavalj proizvode u mnogim mestima i mnogim zemljama. Svuda na poseban način, svuda sa posebnim obeležjima, samo je u osnovi sličan pravom kačkavalju. Takav je i engleski „čegar“, i italijanski „kaco kavalao“, i mađarski, i turski i ruski kačkavalj. I u Srbiji kačkavalj se pravi na više mesta, ali jedinstveni, pravi sir ovakve vrste vezan je za Pirot, čiji su ga majstori razneli širom Srbije, pa i šire. Kako je pirotski kraj južno podneblje, sunce ne dozvoljava da hrana dugo stoji i brzo se kvari. Običan beli sir kratkog je veka, a prirodne okolnosti naterale su ovčare da proizvode sir koji će moći dugo da traje.
I proizveli su kačkavalj…
Osobine kačkavalja
Tehnološki procesi proizvodnje Pirotskog kačkavalja od ovčijeg mleka
Tehnološki proces izrade se sastoji iz tri faze: – izrada baskije, – prevođenje baskije u kačkavalj – dosoljavanje, -zrenje i nega kačkavalja
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.