Odlomak

Proizvodnja hljeba i drugih pekarskih proizvoda je jedna od najstarijih tehnologija proizvodnje hrane, začeta još u Vavilonu, Egiptu, Grčkoj i Rimu u predhrišćanskom dobu.
Vremenom, tehnologija se mijenjala na više načina, kao i istraživanja na novim postupcima proizvodnje hljeba.
U svakodnevnom govoru pojam hljeb se vrlo često koristi kao sinonim za pojam hrane, odnosno ishrane, jer hljeb pokriva veliki dio dnevnih energetskih potreba.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 17 stranica
  • Prehrambene tehnologije biljnog porijekla Dr. Ladislav Vasilišin
  • Školska godina: Dr. Ladislav Vasilišin
  • Prezentacija, Skripte, Tehnologija
  • Bosna i Hercegovina,  Banja Luka,  UNIVERZITET U BANJA LUCI Tehnološki fakultet  

Više u Prezentacija

Više u Skripte

Komentari