Odlomak

Aditiv se ne sme koristiti radi prikrivanja grešaka u procesu proizvodnje, odnosno služiti za falsifikovanje kvaliteta u svrhu varanja potrošača. Upotreba aditiva, u proizvodnji osnovnih namirnica ili namirnica koje se sezonski koriste, mora biti ograničena i ne sme nepovoljno uticati na zdravlje potrošača.“
Toksičnost neke supstance je njena osobina da može izazvati štetne efekte u organizmu, a izazvani efekti se nazivaju toksičnim efektima.
Prehrambeni aditivi su supstance koja se dodaju u industrijski proizvedenu hranu da bi ona imala lepši ukus, miris ili boju. Aditivi se takođe koriste i kao konzervansi.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 12 stranica
  • Genetika Prof.Dušica Živanović
  • Školska godina: Prof.Dušica Živanović
  • Prezentacija, Skripte, Medicina
  • Srbija,  Ćuprija,  Visoka medicinska škola strukovnih studija u Ćupriji  

Više u Prezentacija

Više u Skripte

Komentari