Odlomak

 

Istorija Hotela „Gejzer“

Sijarinska Banja se nalazi na jugu Srbije. Udaljena je od Novog Sada 400 km, Beograda 330 km i Niša 90 km. Smeštena je na obalama reke Jablanice u podnožju planine Goljak i nalazi se na nadmorskoj visini od 520 metara. Zaštitni znak Sijarinske banje su dva jedinstvena gejzira koji nude mogućnost kupanja pod mlazom tople vode preko celog dana i noći, sve to pod vedrim nebom. Posebnost Sijarinske banje su 18 termalna izvora različitog fizičko-hemijskog svojstva i temperature. U neposrednoj blizini banje se nalaze ostaci Caričinog grada Justiniana Prima iz ranovizantijskog perioda.
Jedinstvena po mnogo čemu, Sijarinska banja je pravi biser među banjama Srbije.

Analiza situacije

SNAGE

– Hotel “Gejzer” raspolaže sa 277 ležajeva u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim sobama i apartmanima, TV salama, šah sala, salonima za dnevni boravak.
– Prirodna bogatstava (vazduh, lekovita voda, klima … Banja je okružena brdima i gustom hrastovom šumom, povoljna klima, netaknuta priroda i ekološki zdrava sredina stvaraju sve uslove za sve vrste sportskih priprema.)
– Izdavanje stanova u domaćoj radinosti (Usled nedostatka smeštajnih kapaciteta i sve većeg turističkog prometa, ovim privređivanjem ostvaruju prihode ne samo seoska domacinstva Banje, već i više privatnika iz Leskovca.)
– Blizina sportskih objekata (Gostima su na raspolaganju novootvoreni kompleks rehabilitaciono rekreacionih bazena sa toplom mineralnom i običnom vodom, takođe ima i otvorenih bazena vaterpolo dimenzija sa svim pratećim terenima za mali fudbal, košarku, odbojku, odbojku na pesku i trim stazu, kao i odgovarajuću konfiguraciju terena za fizičke i kondicione pripreme sportista.)
– Prisutne i trgovačke radnje, krojačka radnja, frizerski salon, kao i dobro snabdevena pijaca
– Stručni medicinski kadar u sklopu hotela koji radi tokom čitavog dana sa noćnim dežurstvom i postojanje svih vrsta terapija za rehabilitaciju, ali i za rekreaciju
– Ekološko grejanje hotela na mineralnoj vodi za goste banje koji je posete u zimskom periodu čini posebnu prednost.
– Kolektivno venčanje mladih parova kraj gejzira, jedinog u kontinentalnom delu Evrope.

SLABOSTI

– Mala zastupljenost u medijima
– Nepostojanje internet straniice
– Nedovoljno obučen kadar za hotelijerstvo
– Loša pristupačnost, loša infrastruktura
– Loša signalizacije do banje i hotela
– Slaba povezanost sa turističkim agencijama

ŠANSE

– Izgradnja novih puteva
– Zainteresovanost stranih investitora
– Adaptacija postojećeg hotela
– Povećanje kupovne moći stanovnistva i veće izdvajanje za turizam
– Otvaranje naše zemlje ka Evropi
– Stimulisanje razvoja turizma na makroekonomskom nivou

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari

Click to access the login or register cheese