Odlomak

Kuršumlija pripada krugu najnerazvijenih opština u Srbiji. Teritorijalno najveća opština sa svojim nekada gigantima metalnom industrijom „Metalac“, konfekcijom „7 juli“, drvnim kombinatom „ Kopaonik“ snabdevala je mnoga tržišta u zemlji i okruženju. Loša privatizacija ovih giganata pre skoro dve decenije ostavila je mnoge ljude bez posla i Kuršumliji dodelila status najsiromasnije opštine.
Ogromni prirodni potencijali, zgrade, postrojenja propadaju neiskorišćena na pravi način.
Neka od preduzeća kao što je „Planinka“ nisu podlegla ovom krahu. Kao nosioc razvoja ne samo na područiju Topličkog okruga, već i u regionu, „Planinka“ je imala umeren i postepen razvoj. Kolektiv „Planinke“ se ubrzano razvijao, kako uz pomoć sopstvenih sredstava, tako uz pomoć Republike Srbije.

Shodnno tome u prvom delu rada biće reči o ovom privrednom društvu koje važi za nosioca privrednog razvoja u ovom delu Srbije. Opštim informacijama o počecima i razvoju preduzeća saznajemo kao postati uspešan u maloj sredini i kako treba poslovati. Iskorišćavanjem raspoloživih prirodnih potencijala Lukovske i Prolm banje i njhovih blagodeti svrstana među stotinak najuspešnijih kolektiva u Srbiji, poznata je i kao lider među privrednim kolektivima u regionu.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Agronomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari