Elektronsko bankarstvo
Objavio Dijana994 25. april 2024.
Seminarski radovi, Skripte, Poljoprivreda/Šumarstvo
Objavio studenti.rs 15. jun 2021. Prijavi dokument
Mleko je bela tečnost koja je veoma bitna za pravilan rast i razvoj dece, a istovremeno i za očuvanje dobrog opšteg zdravlja ljudi. Prirodnog je porekla i nastaje kao produkt mlečnih žlezda sisara.
Od davnina su poznata lekovita svojstva mleka. Stari Egipćani su mleko koristili u ishrani, ali i za negu kože lica i tela. Mleko se osim u sirovom svežem obliku konzumira i u različitim prerađenim proizvodima, čija je osnovna namena bila da se očuvaju važni nutritivni sastojci i da se produži rok trajanja.
Parametri o kvalitetu mleka u Srbiji su definisani u „Pravilniku o kvalitetu sirovog mleka” (Sl. Glаsnik RS, br. 106/2017). Na osnovu togа, premа prаvilniku sirovo mleko je definisаno kаo mleko koje se dobija redovnom, neprekidnom i potpunom mužom zdravih, pravilno hranjenih muznih grla, najkasnije 30 dana pre partusa i najranije osam dana posle partusa, koje nije zagrevano na temperaturi višoj od 40 ºC i bez dodavanja ili odvajanja bilo koje supstance koja bi narušila osnovni sastav mleka.
Objavio Dijana994 25. april 2024.
Objavio goja91 24. april 2024.
Objavio seminar444 24. april 2024.
Objavio Dijana994 25. april 2024.
Objavio mitrovicm993 24. april 2024.
Objavio Dragica Stanisic 24. april 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.