Odlomak

GLAVNI POTENCIJALNI PROIZVODI/POSLOVI
VEZANI ZA DOBIVANJE BESPOVRATNIH SREDSTAVA:
Glavni i potencijalni poslovi tražioca bespovratnih sredstava su proizvodnja povrća u plastenicima sa sistemom navodnjavanja.

Proizvodnja povrća u plastenicima sa sistemom navodnjavanja odvijala bi se na vlastitom porodičnom i veoma plodnom imanju korisnika u mjestu Željova, opština Banovići.
Korisnik je već započeo sa realizacijom poslovnog plana provođenjem prethodnih aktivnosti na investiranju dovoza vode za navodnjavanje povrća u plasteniku, za koju investiciju je utrošio 1.000,00 KM
Plasman svojih proizvoda korisnik će vršiti na Zelenoj pijaci u Banovićima I kupcima iz svog neposrednog okruženja po narudžbi.

Po razvoju proizdodnje korisnik planira proširiti proizvodnju po vrsti, I kvanitetu, tako da bi investiranjem novih novčanih sredstava, dobijenih od čistog ostatka novca u kupovinu novih plastenika, do ukupne površine od 500 m2
Investiciono ulaganje za nabavku plastenika površine 100 m2 korisnik namjerava dobiti od Ministarstva za rad, socijalnu politiku I raseljena lica TK.

Svi drugi troškovi, koji će se prikazati u narednim tabelama su vlastiti troškovi korisnika dijelom iz investicije koja je prethodnila pokretanju ovog poslovnog projekta, a ostalo iz vlastitih sredstava zaliha I sredstava koje korisnik planira dobiti svojim radom.
Proizvodni plan se zasniva na sledećim planiranim postavkama:

1. Proizvodnja paradajza I paprika u plasteniku planira se od sadnje u martu, pa do završetka berbe u novembru mjesecu,
2. Proizvodnja mladog luka u plasteniku planira se od decembra do kraja februara, odnosno pocetkom mjeseca marta.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Agronomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari

Click to access the login or register cheese