Odlomak

Proizvod dobijen mešanjem i smrzavanjem odgovarajuće smeše rastvorenih i emulgovanih sirovina koje se mogu upotrebiti za njegovu proizvodnju. Prema osnovnim sirovinama, odnosno sastojcima, sladoled se prodaje kao mlečni, voćni i drugi. Sladoled se može proizvoditi i od industrijski proizvedenog praška za sladoled.

U proizvodnji sladoleda mogu se kao sredstva za postizanje mirisa, ukusa i boje upotrebiti: vanila, vanilin, odnosno etil-vanilin, čokolada, kako u prahu, jezgrasto i ostalo voće, voćne prerađevine, prirodne voćne arome, kafa, ekstrakt kafe, prženi šećer, voćni destilat ili rum i prirodne boje. Kao sredstva za vezivanje mogu se upotrebiti: želatin, pektin, alginat tragant ili rokčići, odnosno koštica od rokčića u prahu, a kao stabilizatori gotovi preparati mešavina sredstava za vezivanje i drugih dozvoljenih sastojaka.

 

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Skripte

Komentari