Postupci zavarivanja- podvodno zavarivanje
Objavio cobri999 09. septembar 2024.
Diplomski/master radovi, Skripte, Tehnologija
Objavio studenti.rs 30. novembar 2016. Prijavi dokument
Proizvod dobijen mešanjem i smrzavanjem odgovarajuće smeše rastvorenih i emulgovanih sirovina koje se mogu upotrebiti za njegovu proizvodnju. Prema osnovnim sirovinama, odnosno sastojcima, sladoled se prodaje kao mlečni, voćni i drugi. Sladoled se može proizvoditi i od industrijski proizvedenog praška za sladoled.
U proizvodnji sladoleda mogu se kao sredstva za postizanje mirisa, ukusa i boje upotrebiti: vanila, vanilin, odnosno etil-vanilin, čokolada, kako u prahu, jezgrasto i ostalo voće, voćne prerađevine, prirodne voćne arome, kafa, ekstrakt kafe, prženi šećer, voćni destilat ili rum i prirodne boje. Kao sredstva za vezivanje mogu se upotrebiti: želatin, pektin, alginat tragant ili rokčići, odnosno koštica od rokčića u prahu, a kao stabilizatori gotovi preparati mešavina sredstava za vezivanje i drugih dozvoljenih sastojaka.
Objavio cobri999 09. septembar 2024.
Objavio Makimikihaos 03. septembar 2024.
Objavio nvvaske99 03. septembar 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.