Odlomak

Postavljanje turističkog aranžmana je neophodan i definitivno najbitniji deo da bi došlo do same realizacije putovanja. Šest najvažnijih stavki kada je u pitanju formiranje aranžmana su:
 Itinerer ili plan putovanja
 Prevozno sredstvo koje će se koristiti
 Vreme polaska i povratka turista
 Trajanje aranžmana
 Aktivnosti koje će se realizovati tokom aranžmana
 Broj učesnika (đaka i odraslih osoba)

Da bi došlo do same realizacije aranžmana potrebno je prvenstveno porpisati ugovor sa učesnicima putovanja, ugovor postoji između turističke agencije i učesnika, u ovom slučaju škole. U ugovoru su jasno definisani uslovi putovanja, prava putnika kao i njihove obaveze koje je potrebno da poštuju. U planu ovog aranžmana su detaljno opisane aktivnosti koje će biti na raspolaganju učenicima. Jako bitno kod itinerera je da može da objedini i ispuni sve zahteve i želje učesnika u ovom turističkom aranžmanu. Predviđeni plan ovog putovanja se obavlja na ruti: Niš – Novi Sad – Petrovaradin – Bečej – Palić.

2.1. PRVI DAN

Polazak grupe je u 07:00 sati ujutru 07.05.2020. godine, ispred OŠ „Branko Miljković“ u Nišu, potrebno je da đaci sa svojim roditeljima, kao i nastavnici, lekar i vodiči budu tu dvadeset minuta ranije zbog prebrojavanja i smeštanja u autobuse. Dva autobusa kreću put manastira Grgeteg i Hopovo gde stižu u 10:20 časova, narednih sat vremena, tačnije do 11:20, đaci sa nastavnicima, lekarom i uz konstantnu pratnju vodiča koji će im reći i objasniti neke od pojedinosti i zanimljivoti o manastirima, obići će oba manastira i tu imati prvu pauzu za doručak.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Diplomski radovi

Više u Skripte

Komentari

Click to access the login or register cheese