Odlomak

Blizzard Entertainment

Blizzard je jedna od vodećih kompanija koja se bavi razvojem i izdavanjem zabavnog softvera. Kompanija je nastala kao odeljak “Vivendi Games”-a 1991 godine pod imenom “Sylicon & Synapse” od strane Alena Adama, predsednika kompanije Majkla Morhajma i potpredsednika Frenka Pirsa. Sedište kompanije se nalazi u gradu Irvin, California, SAD, sa predstavništvima u većim zemljama Evrope i Azije. Na nasem tržistu su prisutni u vidu zastupnika “ComputerLand Games”.

Vrtoglav razvoj i napredovanje kompanije su pratili razvoj sveta elektronike i pojavljivanje prvih personalnih računara. Tokom 90-ih godina su izbacili veliki broj pratećeg softvera, mini-igara i od odeljka jedne kompanije prerasli u današnjeg lidera na polju elektronske zabave, sa milionima aktivnih korisnika pod imenom “Blizzard Entertainment”.

Vodeća pozicija na polju elektronske zabave naravno nije došla sama po sebi, vec kao rezultat napornog rada, istraživanja tržista i konstantnih ulaganja u prošle, sadašnje i buduće projekte. Velika većina njihovih proizvoda podleže konstantnom unapredjivanju i vrlo retko se smatra finalnim proizvodom. Najveći hit koji su do sada izdali je igra pod imenom “World of Warcraft” koja spada u tip MMORPG (massive multiplayer online role-playing games) igara.

Po uspostavljanju imena “Blizzard Entertainment” 1994. godine kompanija je ubrzo postala jedan od najpopularnijih i najpoštovanijih tvoraca video igara i zabavnog softvera, sa fokusom na kreiranju dobro dizajniranih, kvalitetnih i zabavnih sadržaja u okviru svojih projekata.

Blizzard-ova grupa za istraživanje i razvoj se sastoji od više od 250 dizajnera, producenata, programera, umetnika i zvučnih inženjera. Serveri i osoblje odgovorno za Evropske servere su locirani u Parizu, Francuska gde je zaposleno 400 tehničara i programera odgovornih za besprekorno i neprekidno funkcionisanje svih servisa.

Ono sto je veoma bitno, je da je svaki clan Blizzardovog osoblja pravi entuzijasta za svet igara, sto pruza neprocenjiv uvid i prednost kompaniji, a samim tim i krajnjim korisnicima, u kreiranju proizvoda i aplikacija za gamere.

Visoko kvalitetni proizvodi bazirani na njihovim igrama su se takodje dokazali veoma popularnim i dobili su visoke ocene kritike. Ovi proizvodi uključuju akcione figure sa likovima aktera njihovih igara, romane, igre na tablama (na principu monopola, rizika, itd.) i “World of Warcraft Card trading game” koja je bestseller u svojoj kategoriji.

Blizzard je pre izdavanja svoje prve igre-hita “Warcraft: Orcs & Humans” bio third-party razvojno odeljenje praveći softverske dodatke za razne aplikacije i platforme uključujuci:
MSDOS, Macintosh, Sega Genesis i Super Nintendo Entertainment System

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Menadžment

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari