Odlomak

Пословна култура се гради на успешној пословној комуникацији и успостављању квалитетних пословних веза. То је део опште културе. И као што култура вуче корене из најдубљих трагова људске историје, њене друштвености и односа са природом, тако и пословна култура произилази из опште културе, а успешно пословање је могуће само ако се поштују културне разлике и правила учесника из различитих делова света. се разумеју.. Наиме, пословна култура се схвата као скуп индивидуалног и заједничког мишљења и понашања, који се заснивају на општеприхваћеним правилима у конкретном пословном систему, а успешно пословање на другим тржиштима подразумева потпуно разумевање других, коришћење ње за постизање сопствених циљева и окретање. то у ситуацију у којој сви добијају.

Грчка је земља богате историје, дуге традиције и занимљивих митова. Данас ову државу насељава преко десет милиона људи, од којих се већина, 98 одсто, декларишу као Грци. Доминантна религија је хришћанство, односно грчка православна вера, којој припада 98% становништва. Главни град је Атина. Грчка свакако има развијену пољопривреду, производњу хране, маслина, маслиновог уља и вина. Највећи приходи се прикупљају од туризма, али и од поморског саобраћаја.

Грчка је свакако, данас, модерно друштво, са развијеном индустријом и добром мешавином традиционалног и модерног, где постоји јак осећај за породицу, што не значи само уски круг, који укључује родитеље и децу, као што је у Финској или Данској, али неколико генерација заједно, што укључује присуство тетака, ујака и других рођака. Чланови породице добијају заштиту и подршку ужег и ширег круга породице. Ово може бити помоћ у проналажењу посла или кредит у новцу који се може добити, а као што је извесно да ће породица помоћи, извесно је и враћање дуга, јер је то ствар части.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Komentari