Odlomak

UVOD

Liderstvo je tema koja već dugo privlači pažnju naučnika i istraživača. To je takođe i vrlo aktuelna tema, uzevši u obzir svetsku ekonomsku krizu koja je u toku. Kolosalni finansijski potresi koji su se dogodili, uzdrmali su ceo svet i prouzrokovali ogromne poremećaje na tržištu. Brojne kompanije su bankrotirale i prestale da postoje. One koje su uspele da opstanu i dalje se grčevito bore za opstanak na još uvek neoporavljenom tržištu.
U takvim okolnostima do izražaja dolaze lideri. Lideri su ti koji vode organizacije kroz teška vremena i utabavaju put kojim bi trebalo ići. Oni poseduju i dele jasnu viziju o izlasku iz teške situacije i ulivaju nadu u bolju budućnost. Takođe, oni motivišu svoje sledbenike i daju im snage da prebrode krizne situacije. Lideri predstavljaju pogonsku snagu za budućnost svake organizacije iz koje dolaze. Njihova moć ne proizilazi iz položaja na kojem se nalaze, već iz same njihove ličnosti, odnosno njihove harizme. Lideri imaju sposobnost uticaja na podređene i taj uticaj koriste u funkciji ostvarenja organizacionih ciljeva. Pregovaranje je prisutno u svim sferama života. Ljudi pregovaraju u svakodnevnim životnim situacijama, a da često toga nisu ni svesni. Međutim, ono je posebno važno u poslovnim odnosima i kao takvo će se izučavati u ovom radu. Pregovaranje je proces kojim se rešavaju određeni problemi, odnosno to je proces u kome dve ili više suprotstavljenih pregovaračkih strana pokušavaju da sklope sporazum od uzajamne koristi.
Rezultat kojim su zadovoljne obe pregovaračke strane predstavlja osnovu razvoja i učvršćivanja međusobnog odnosa.
Prevagu u pregovorima će ostvariti ona pregovaračka strana koja je bolje pripremljena, odnosno koja ima kvalitetnije pregovarače. Uspešni lideri su dobri pregovarači.
Pozitivan ishod pregovaranja sve više zavisi od veština pregovarača, odnosno poznavanja teoretskih pristupa i najbolje pregovaračke prakse. Pregovaranje se stoga može posmatrati i kao skup veština koje se konstantno usavršavaju i razvijaju. Uspešan pregovarač mora biti „večiti đak“. Pregovarači koriste strategije i taktike kako bi ostvarili svoje interese. Ukoliko u pregovore uđu nespremni, velika je mogućnost da se ne ostvari pozitivan ishod u pregovorima.

 

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Diplomski radovi

Više u Skripte

Komentari

Click to access the login or register cheese