Odlomak

Još devedesetih godina govorilo se da je digitalna era u usponu. Ono o čemu se govorilo tada jeste da će se život i komunikacija olakšati upotrebom interneta. Međutim, visok nivo digitalizacije i tehnološki razvoj prisutni su u svim sferama života, kako na privatnom tako i na poslovnom planu. Modernizovani pristup i korišćenje visokih tehnologija nisu više samo modni trend, već su neizostavni deo svakodnevnice. Mobilni telefon, internet, komunikacija, društvene mreže itd., predstavljaju novitete i zamenjuju nekadašnje novine i televiziju kao tradicionalne marketing kanale, s toga i nije čudo što upotreba tehnologijepostaje neizostavan segment čoveka.
Pojava mobilnog telefona i interneta predstavlja revoluciju koja je donela potpunu promenu načina lične i poslovne komunikacije. Predmet istraživačkog rada polazi od osnovnih pojmova mobilnog telefona i interneta koji su danas veoma bitni, brz protok informacija koje nam omogućava, lako istraživanje, i kako mobilni telefon utiče na mlade ljude kao i korišćenje društvenih mreža. Sve je to deo ove teme.
Ubrzo nakon pojave interneta, nastale su društvene mreže, koje su se prvenstveno koristile u svrhu neformalne komunikacije. Danas su društvene mreže dobile mnogo širi značaj, omogućavaju sprovođenje velikog broja usluga, te se koriste u poslovne svrhe. Internet kao medij donosi mnoge promene na različitim područjima, bilo da je to zabava iliposao. Ljudi svakodnevno koriste mobilni internet za razmenjivanje elektronskih poruka sa članovima porodice, prijateljima, širenje poznanstava, za rezervaciju smeštaja, putovanja, komunikaciju sa bankama i drugim finansijskim institucijama, istraživanje ponude i kupovinu.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Skripte

Komentari