studenti
Mesto za uspešne studente

Medijska kultura

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

ANIMIRANI FILM film u kojem ne glume živi glumci, nego su crteži ili lutke filmskom tehnikom oživljeni. Dijeli se na: crtani i lutkarski. Animirani filmje naziv za sve vrste filmova( crtane, lutkarske) proizvedene raznim tehnikama animacije
CRTANI FILM je vrsta animiranog filma. Autor se poslužio crtežima koji nisu fotografirani nego su nacrtani i filmskom tehnikom oživljeni.
DOKUMENTARNI FILM- u njemu nema glume, nego je autor prenio iz prirode ljude događaje i stvari na film. Ovaj film je istinit i stvaran.
DOKUMENTARNI FILM on podrazumijeva djela u kojima se prikazuju stvarni događaji i osobe. Vrste dokumentarnog filma:
1. činjenični film- neposredno po pojavi filma
2. putopisni film- atraktivni i egzotični krajevi
3. specifične vrste –a) komplikacijski film
-b) pseudodokumentarnifilm
( b) On se dijeli na – kvazidokumentarni
– semidokumentarni
– polidokumentarni
DRAMA je književni tekst napisan u dijalozima sa svrhom da se prikaže na pozornici, onda ga nazivamo dramsko-kazališnom izvedbom ii predstavom. Uz kazališnu postoji televizijska i radio drama. Drama kao književni rod ima ove vrste: drama u užem smislu, tragedija i komedija.
ZAČETCI FILMA su braća Auguste Lumiare i Luis Lmiare. Luis je bio najbolji fotograf svoga doba, posebice se isticao u kompoziciji slike. Iako su svoj prvi film „Izlazak radnika iz tvornice“prvi put prikazali 22.3.1875. ipak se drugi datum uzima kao početak filma 28.12 1895. jer je tad prikazan prvi put u kavani u Parizu
FILM (slikopis) je označena slika u pokretu, tj. Slikovni i znakovni zapis filmskom kamerom na filmskoj vrpci. Film se naziva i filmskom umjetnošću. Prvi film je prikazan 28.12.1895 u kavani u Parizu.
Film strave i užasa- spada u znanstveno- fantastični film, iako ga izdvajamo zbog njegove radnje koja se najčešće odnosi na događaje s vješticama, vampirima. Mjesto radnje je posebno određeno, a najčešće su tamne prostorije, dvorci, uklete kuće, groblje. Nepoznati su likovi.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.