Motivacija djece u mlađim razredima
Objavio boob1703 22. januar 2025.
Seminarski radovi, Skripte, Tehnologija
Objavio studenti.rs 14. oktobar 2019. Prijavi dokument
Čokolada je poslastica tj. polu kruta suspenzija čestica kakaa i šećera (i mleka, u zavisnosti od vrste), koji čine oko 70% ukupne mase u masnoj fazi. Čestice kakaa dobijaju se od ploda kakaovca (Theobromacacao). Postoji više vrsta kakao zrna, a najviše zastupljeni su „Forastero“ i „Criolo“ tipovi. „Forastero“ tip raste uglavnom u zapadnoj Africi i Brazilu, a „Criolo“ tip uglavnom se gaji u Centralnoj i Južnoj Americi. Zapadna Afrika trenutno proizvodi oko 70% svetskog kakaa. Osnovna podela čokolade je na: tamnu, mlečnu i belu čokoladu. One se međusobno razlikuju po sadržaju čvrste materije kakaa, mlečne masti i kakao maslaca. Rezultat ovoga su različiti odnosi sadržaja ugljenih hidrata, masti i belančevina.
Objavio boob1703 22. januar 2025.
Objavio Natasanatalijavasic 22. januar 2025.
Objavio Natasanatalijavasic 22. januar 2025.
Objavio Seminarski0002 22. januar 2025.
Objavio Seminarski0002 22. januar 2025.
Objavio Seminarski0002 22. januar 2025.
Komentari
You must be logged in to post a comment.