Odlomak

UVOD
MOTIVI IZBORA DETETA
Ovaj dosije sam radila sa detetom koje već poznajem. Razlog tome bio je taj što sam smatrala da će saradnja s njim i sa roditeljima biti lakša. Takođe, nije bilo teško prikupiti ni podatke od roditelja jer su bili voljni za saradnju.
VREME I USLOVI NASTANKA DOSIJEA
Ovaj dosije nastao je u periodu od 25. novembra 2014. godine, do 7 decembra 2014. godine. Za prikupljanje podataka bilo je potrebno 12 dana. Testovi su rađeni u kući deteta i u školi. Na početku testiranja Đorđe je bio malo zbunjen i uplašen da će pogrešiti. Objasnila sam mu da ovo nisu testovi znanja i da nije moguće pogrešiti, da ne postoje tačni i pogrešni odgovori. Za vreme izrade testova Đorđe je bio motivisan, poslušan i trudio se da što bolje razume svako pitanje. I otac i majka su od početka bili zainteresovani za saradnju.

PODACI O PORODICI
PODACI O OCU
Nebojša Banda, Sarajevo, 3.mart 1970. Završio je srednju ekonomsku školu. Nakon završetka srednje škole išao je na obuku u vojsci i sada radi kao potporučnik u vojsci u Vranju.Svaki dan putuje autobusom do posla i kaže da je zadovoljan svojim poslom iako često može da bude opasan kada imaju vežbe i kada izlaze na teren. Ipak, kaže da je to poziv kojim je on želeo od malena da se bavi. Za porodicu uvek ima slobodnog vremena. Tokom svoje mladosti imao je puno hobija kojima se i dalje s vremena na vreme bavi i pokušava svoja znanja iz tih hobija da prenese na Đorđa. Svoju porodicu vidi kao veoma čvrstu i stabilnu. Zadovoljan je odnosima koji vladaju u porodici i ne postoje stvari koje ga nešto posebno brinu trenutno u životu.
IMPRESIJA O OCU
Đoletov otac je bio veoma zaineresovan za saradnju, na sva pitanja mi je ljubazno odgovorio i dao precizne odgovore. U vaspitanju najvise vodi racuna otac,cesto vodi racuna o njegovim domaćim zadacima,i pokušava da olakša, koliko je to u njegovoj moći. Otac je jako pažljiv prema detetu i udovoljava mu u svemu.Pokazuje mnogo topline i pozitivnosti. Na pitanja o Đorđu je ponosno odgovarao.
PODACI O MAJCI
Dragana Banda, Leskovac, 01.04.1973. Završila je srednju ekonomsku školu i filozofski fakultet u Beogradu.. Trenutno radi u Leskovcu kao sekretarica u jednoj firmi. Kaže da je njen posao ponekad vrlo naporan,ali izlazi na kraj sa svim problemima. Tokom testiranja majka je bila opuštena i sarađivala je,ali neke informacije koje su nam promakle a koje su bile neophodne dobila sam putem telefona.Nema nekih većih problema sa zdravljem. Svoju porodicu vidi kao jednu srećnu porodicu koja, kao i sve druge, ponekad ima probleme ali uvek uspevaju na adekvatan način da ih reše. Zadovoljna je svojom porodicom i svojim životom uopšte, mada smatra da bi bilo lepo kada bi imali više vremena za opuštanje i za aktivnosti u kojima bi svi bili uključeni,jer njen posao zahteva da stalno putuje i nema dovoljno vremena za porodicu.
IMPRESIJA O MAJCI
Veoma je posvecena u vaspitanju deteta i trudi se da svo svoje slobodno vreme provodi sa njim kako bi nadoknadila to sto je odsutna tokom nedelje. Bila je vidno zainteresovana da sazna kakve će rezultate Đorđe postići. Na sva pitanja je spontano odgovarala.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Psihologija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari