Odlomak

NEKI ZNAČAJNI IZAZOVI

Globalizacija: vizije, misije, politike, strategije, direktive, upute; IT/IS (Intranet, virtualne organizacije). Orijentacija na kupca: mjerenje zadovoljstva kupaca. Brzina: usmjeravanje na ciljeve – MBO, odlučivanja na najnižim razinama (empowerment, lean organization). Izvrsnost: modeli poslovne izvrsnosti, TQM, upravljanje ključnim, upravnim i podržavajućim procesima, BSC,…….Troškovna učinkovitost: smanjivanje troškova. Kompletna rješenja: inovacije, razmjena znanja.

Osnovna tumačenja

Podaci su zaseban skup objektivnih činjenica o događaju (strukturirani zapisi o transakcijama, zapisi mjerenja, ispitivanja ili opažanja,..).
Informacija je skup podataka sa značenjem (informacija je poruka u bilo kojem obliku). Informacija postaje znanjem tek kada je primijenjena – dodaje vrijednost)
Znanje proizlazi iz uma prilikom rada. To je ukupnost svega što je bilo spoznato, otkriveno ili izvedeno zaključivanjem. Znanje je neophodno za dobra odlučivanja, tj. za prepoznavanje i razumijevanje uzročno/posljedičnih odnosa koji utječu na poslovanje organizacije, a time i na sposobnost predviđanja njezine budućnosti.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Menadžment

Više u Skripte

Komentari

Click to access the login or register cheese