Odlomak

 

1. UVOD

Internet je u potpunosti promenio način poslovanja. Stvorio je novi koncept elektronske ekonomije, tako što je omogućio kreiranje inovativnih poslovnih pristupa u domenu prodaje i kupovine. Savremeno poslovanje organizacija podrazumeva integrisanost informacionih tehnologija, kojima se obezbeđuje protok podataka bez prostornih ograničenja.
Razvojem interneta i informacionih tehnologija došlo je do velike promene u vidu poslovanja preduzeća. Preduzeća bi trebalo da prate i istražuju promene u okruženju i da ih brzo implementiraju.
Menjajući koncepciju poslovanja, nove tehnologije integrišu i skup promena u odnosu na okruženje, ali istovrenemo i unutar same organizacije. U strukturi tržišta informacija dobija mesto nezaobilaznog elementa, proizvoda, usluga i novca.
Zahtevni potrošači i jaka konkurencija utiču na razvoj novih mogućnosti i promene u domenu poslovnih procesa. U sticanju tržišnih prednosti, primena i korišćenje elektronskih sredstava, i u poslovanju se pokazala kao isplativ i efikasan način razmene proizvoda i usluga.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Ekonomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari