Proizvodnja biljaka u zaštićenom prostoru
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio Goranb7 24. januar 2015. Prijavi dokument
Zakonu o bezbednosti hrane (Službeni glasnik RS, 41/2009)
Član 47.
• “Subjekti u poslovanju hranom dužni su da uspostave sistem
za osiguranje bezbednosti hrane u svim fazama proizvodnje,
prerade i prometa hrane, osim na nivou primarne proizvodnje,
u svakom objektu pod njihovom kontrolom, u skladu sa
principima dobre proizvođačke i higijenske prakse i analize
opasnosti i kritičnih kontrolnih tačaka (HACCP).
Značaj uvođenja HACCP sistema za subjekte uposlovanju sa hranom
HACCP je danas u čitavom svetu postao simbol za bezbednost
hrane
• pripada grupi tzv. sistema za upravljanje, a namenjen je
isključivo za prevenciju rizika vezanih za bezbednost hrane i
svoju primenu nalazi u proizvodnji, transportu i prometu hrane
• primena HACCP predstavlja način da se predupredi pojava
opasnosti u hrani koje mogu dovesti do zdravstvenih posledica
kod konzumenta, bilo da su opasnosti biološke, hemijske ili
fizičke
• efikasnost ovakvog pristupa značajno je veća nego što je to
bilo postignuto dosadašnjom kontrolom gotovih proizvoda
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio AleksaJocicc 13. mart 2024.
Objavio MilaSibul 25. novembar 2023.
Objavio cobri999 09. septembar 2024.
Objavio Makimikihaos 03. septembar 2024.
Objavio nvvaske99 03. septembar 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.