Odlomak

Zaposleni u prehrambenoj industiji su obavezni da održavaju visoke standarde lične higijene što podrazumeva pranje ruku, nošenje zaštitne odeće kao i opšte ponašanje u cilju proizvodnje zdravstveno bezbedne hrane. Posetioci pogona gde se proizvodi hrana za ljudsku populaciju, moraju biti takođe strogo kontrolisani u pogledu lične higijene. Zdravstveno stanje osoblja treba pratiti redovno i svaka bolest ili povreda koja može izazvati kontaminaciju hrane, mora biti registrovana i suzbijena. Ljudi sa niskim stepenom lične higijene (prljavi), ljudi koji imaju određene bolesti ili koji se ne ponašaju na odgovarajući način, mogu zagaditi prehrambene proizvode i preneti bolesti na potrošača.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 22 stranica
  • Prehrambena tehnologija prof. Dragutin. A. Đukić
  • Školska godina: prof. Dragutin. A. Đukić
  • Seminarski radovi, Skripte, Agronomija, Tehnologija
  • Srbija,  Kragujevac,  UNIVERZITET U KRAGUJEVCU - Agronomski fakultet  

Više u Agronomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari