Odlomak

1. Uvod

S obzirom da je lešnik najdeficitarnije voće u našoj zemlji, bez obzira na to što imamo izuzetne agroekološke uslove za njegov uzgoj, mi smo se odlučili za proizvodnju lešnika smatrajući i procenjujući da ćemo uspeti da ostvarimo visok profit.

Takođe, još jedan od razloga zašto smo se odlučili za proizvodnju lešnika je taj što je konkurencija izuzetno mala.

Postoje različiti činioci zašto se ljudi teško odlučuju za uzgoj lešnika. Pre svega treba da postoji velika informisanost o agrotehničkim merama koje se preduzimaju u uzgoju lešnika što znači posećivanje raznih seminara, sajmova poljoprivrede i tome slično.

Kako bi smo uspeli u ovom biznisu i ostvarili rentabilnu proizvodnju informisali smo se i edukovali na sve moguće načine kako bi bili što uspešniji u ovom poslu. Jedan od ključnih uslova za uspeh u uzgoju lešnika jeste primena savremenih agro i pomotehičkih mera, čemu mi pridajemo veliki značaj jer je to ključ uspeha.

Ako bi uspeli u ovom biznisu i u budućnosti proširili proizvodnju imamo planove, koji su sasvim realni, da uspostavimo saradnju sa italijanskom kompanijom konditorskih proizvoda „Ferero“ koja je ozvaničena nedavnim potpisivanjem Memoranduma o razumevanju između Vlade Republike Srbije i „Ferero“ grupe. Međutim, to je za sada jedan od dugoročnih ciljeva čije ostvarivanje zavisi o uspešnosti našeg poslovanja. Za sada se ograničavamo samo na distribuciju i snabdevanje prodavnica zdrave hrane lešnikom.

2. Analiza situacije
2.1. Analiza ciljeva i raspoloživih resursa kompanije
2.1.1. Cilj kompanije

Kako bi izgradili što bolji odnos sa potencijalnim kupcima naš cilj je da što više saznamo o njihovim potrebama i željama. Na taj način ćemo rešiti problem plasmana naših proizvoda. Još jedan od ciljeva koji planiramo da postignemo je taj da lišće koje opadne kao i ljuske od lešnika koristimo za kompost. Na taj način bi izgradili imidž u društvu da smo odgovorni prema zajednici i da se brinemo o zaštiti životne sredine. To bi i te kako uticalo na poboljšanje našeg poslovanja.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari