Odlomak

 

Za investicije razloga ima na pretek. Napravimo osvrt na lična primanja: svuda u svetu su dizajnirana tako da obezbede trenutnu egzistenciju, ali ne i dugoročnu (naravno, kvalitet trenutne egzistencije nije svuda isti). Dugoročno finansijsko planiranje je individualna odluka, koju mora svako doneti, i planirati je iz sredstava koja obezbeđuju trenutnu egzistenciju.

Samo pre desetak godina, osnovi vidovi štednje bili su oročeni ulozi u bankama, ili polise osiguranja renomiranih osiguravajućih kuća. Paralelno sa razvojem i primenom novih tehnologija, pre svega u domenu telekomunikacija i informatike, razvijani su i novi metodi štednje i finansijskog poslovanja. Olakšan pristup finansijskim tržištima putem Interneta, ili mobilne telefonije omogućio je svakom građaninu planete da postane investitor. Globalna struktura kompanije treba da omogućava analizu različitih ekonomskih sistema i da se zaključiti da moderna društva daju punu slobodu građanima kako da organizuju svoju štednju: naviknuti na visok nivo trenutne egzistencije, građani ne dozvoljavaju sebi narušavanje istog, te veoma rano počinju da investiraju, da bi obezbedili dugoročnu egzistenciju (penziju).

 

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 18 stranica
  • Upravljanje investicijama -
  • Školska godina: -
  • Seminarski radovi, Skripte, Ekonomija
  • Srbija,  Sremski Karlovci,  Visoka škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije u Sremskim Karlovcima  

Više u Ekonomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari