Odlomak

 

Mnogi od nas se nađu u neugodnoj situaciji kada hitno trebaju podatke, slike ili bilo šta narezati na CD ili DVD. Imamo i računar i rezač, a nismo u stanju jer ne znamo. Pa zatim čekamo starijeg brata ili sestru da nam pomogne ili u pomoć zovemo prijatelje. Narezivanje DVD je toliko jednostavna stvar.

Kako narezati CD bez programa?

Da li je potrebno imati instaliran program da bi narezali CD? Odgovor je ne. Ukoliko koristite Windows 7 možete narezati CD bez ikakvog programa za narezivanje. Ja sam probala i radi.
Znači, prvo što treba da uradimo, ubacimo CD/DVD u laptop ili PC. Kada se pojavi obavještenje samo ga zatvorite. Nađete fajl koji želite da narežete i kopirate ga (desni klik pa “copy” ili ctrl+c). Sledeći korak, idete na “Computer” i pronađete particiju gdje se nalazi CD. Inače je “E”. Klik dva puta na to i onda  Paste (ctrl+v ili desnim klik pa izaberete Paste). Sačekate da se kopira i kad se kopira onda desni klik na prazno i izaberete opciju “Burn to disc“.  Kada izaberete tu opciju, otvoriće se novi prozor u kome ćete izabrati ime disc-a, brzinu rezanja. Izaberete ime, u Recording speed izaberite 8x i onda na Next. Nakon toga pojaviće se slika na kojoj će se prikazivati koliko je trenutno narezano, a kada se nareže pojaviće se poruka da je narezivanje uspješno završeno i samo kliknete na Finish. To je to.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Informacione tehnologije

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari